Jedinečné spojenie slivkového lekvára so sušenými slivkami. Miešanie krémoviteho lekvára s kúskami ovocia v ústach, ponúka výnimočné chuťové zážitky.
Chili s naším slivkovým lekvárom vytvoria mierne štipľavú harmonickú chuť, čo môže byť prekvapivo pikantný doplnok k mäsovým jedlám, alebo k syrovým predjedlám.
Tradičný, lebo je vyrábaný zo 100% bio ovocia tradičným spôsobom v kotlíku. Neobsahuje žiadne prídavné látky, ani cukor, preto vrelo odporúčame cukrovkárom a aj ľudom, ktorí dbajú na svoju postavu. Hustota našich lekvárov je taký kvalitný, že vyslovene odporúčame do zákuskov, lebo určite ostane v ňom.
Kombinácia chute čokolády a slivky má obrovský úspech v regióne! Fantastická plnka pre domáce fánky a zákusky.
Jeseň je sezónna pre slivky. Slivka je ovocie s bohatým zdrojom minerálnych látok a vitamínov, popri surovom použití je aj výborná aj do zákuskov. Spojenie slivkového lekvára s kokosom výtvory výnimočnú harmóniu chuti.
100% prírodný hruškový a slivkový lekvár z bio ovocia, ktorý neobsahuje pridávaný cukor a konzervačné látky. Môžete používať pri pečení alebo aj na ochutenie cukroviniek.
Aby sme neostali len pri tradičnej receptúre, u nás môžete ochutnať aj netradičnú kombináciu slivkový lekvár omámený s rumom
ČO všetko v sebe slivky ukrývajú?
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným ovocím. Slivky sú súčasťou našej tradičnej slovenskej kuchyne. Tradícia zavárania sliviek je u nás veľmi obľúbená spolu s prípravou slivkového lekváru alebo džemu alebo ich len tak vyjedať sušené. U mužov je veľmi populárna úprava sliviek destilovaním na vynikajúcu pálenku – slivovicu, aj tá môže mať pri umiernenej konzumácií priaznivý vplyv na zdravie, avšak neporovnateľný s konzumáciou čerstvých alebo sušených plodov.
Vitamín A, C, E, H a vitamíny skupiny B. Zo stopových prvkov je v nich obsiahnutý vápnik, horčík, zinok, draslík, fosfor, železo, síra a bór. Ďalej obsahujú vlákninu, antokyaníny (farbivo), kvercetín a kyselinu chlorogenovú.
Vďaka vláknine slivky dokážu dokonale prečistiť tráviaci systém, a preto sú považované za prírodné preháňadlo. Zlepšujú priechodnosť čriev, ktoré zároveň čistia a zbavujú nadmerného množstva tuku. Tým dokonca pomáhajú aj pri chudnutí, pretože zabraňujú ukladaniu týchto tukov vo forme nežiaducich podkožných zásob. Sušené slivky majú o niečo viac sacharidov ako tie čerstvé, no oboje majú nízky glykemický index, dokážu navodiť pocit sýtosti a tým pomáhajú zredukovať hmotnosť. Slivky majú aj preventívny účinok proti rakovine čriev. Najmä sušené slivky pomáhajú pri rednutí kostí, mali by ich konzumovať ľudia, ktorí trpia na osteoporózu a dnu. Majú priaznivé účinky na krvný obeh, dokážu znížiť krvný tlak, cholesterol, udržujú zdravé cievy a pozitívne pôsobia na ľadviny a pečeň. Vyšší obsah vitamínov skupiny B v slivkách blahodarne pôsobí na krvotvorbu, látkovú výmenu, prevenciu proti rôznym srdcovým chorobám, na lepšiu pamäť a svalovú kondíciu. Slivky môžu pomôcť aj pri depresii, pretože pomáhajú uvoľňovať endorfíny – hormóny dobrej nálady. So slivkami budete mať krajšiu a zdravšiu pleť, zdravé nechty aj vlasy. Pálenka zo sliviek dodáva telu silu, podporuje chuť k jedlu a zlepšuje trávenie, tu však musíme upozorniť, že hovoríme o jednom štamperlíku a nie o celej fľaši!
Pálenka sa najlepšie ochutnáva v priateľskej spoločnosti. Zorganizujte pre svoju partiu alebo partnera profesionálnu degustáciu našich Bio produktov destilátov, lekvárov sušených ovocí.